karta

Samhällsbyggararenan

28-30 juni, Donnersgatan 6, Almedalen

2023 återvänder vi till Almedalen för att bidra till konkreta samtal om lösningar på de utmaningar branschen står inför. Byggbranschen befinner i en betydande omställning. Materialpriser skenar samtidigt som materialflöden och affärsmodeller måste blir cirkulära. Sverige behöver stora infrastrukturella satsningar och för transportsektorn nalkas en fossilfri morgondag. Energikartan förändras drastiskt och fokus ligger på energioptimering och förnybar energi.

Samhällsbyggarenans syfte är att skapa ett unikt tillfälle som samlar branschen och beslutsfattare från politiken, offentlig sektor och näringslivet.

Sätt agendan

Medverka på Samhällsbyggarenan och sprid ditt budskap i Almedalen.

Läs mer

"Nästan hälften av världens klimatutsläpp kommer enligt FN från vårt sätt att hela tiden utvinna och producera nya råvaror. Genom en ny syn på avfall, där avfall ses som en resurs, kan vi bidra till att öka de cirkulära flöden som behövs för klimatomställningen. På Samhällsbyggararenan under Almedalen ser vi fram emot vidare diskussioner om både åtgärder och ändrad lagstiftning."

Susanna Lind, Head of Public Affairs & Government Relations Sweden Ragn-Sells

"Vi ser att Samhällsbyggararenan är ett väldigt bra tillfälle för oss att nå ut till ännu fler. Vi får möjlighet att kroka arm med andra aktörer för att gå framåt tillsammans, för det här är någonting vi måste göra tillsammans."

Stefan Björling, Affärsområdeschef Hus & Renovering Svanen

"Vi tycker det är viktigt att vara på plats i Almedalen för att belysa vikten av energieffektivisering som inte försämrar inomhusmiljön. Det behövs dock långsiktiga incitament för att få igång energieffektiviseringen på allvar. Att få ner energianvändningen är bra för plånboken och vår planet."

Britta Permats, VD Svensk Ventilation

Nyhetsbrev

Håll mig uppdaterad på Samhällsbyggararenans nyheter och aktiviteter.

Drivs av: