Ola Månsson

Hallå där Ola Månsson, vd för Installatörsföretagen och partner på Samhällsbyggarenan!

2024-04-18

När Samhällsbyggarenan kommer till Almedalen 2024 så återkommer flera partners från tidigare år. Här delar Ola Månsson, vd för Installatörsföretagen, med sig av varför de satsar på just Samhällsbyggararenan.

Vi ser det som en bra samlingspunkt för hela samhällsbyggnadssektorn. Här kan vi lyfta fram frågor som är viktiga för våra medlemmar och som vi anser borde få större utrymme i den politiska debatten. 

Vad fick ni med er från ert engagemang i Samhällsbyggararenan förra året?

Våra seminarier blev starten till fortsatta samtal kring energieffektivisering, solenergi, AI och innovationer. Det har bidragit till att politiken på allvar fått upp ögonen för installationsbranschens viktiga roll i energiomställningen.

Vilka konkreta frågor anser ni vara de viktigaste för er just nu?

Energieffektivisering är fortfarande en viktig en fråga för Sverige. Även om politikerna börjat lyssna så finns det mycket kvar att göra. Andra områden som vi kommer att lyfta fram är byggkrisen och yrkeslärarbristen. 

Har ni några tips till andra som vill maxa närvaron i Almedalen?

Titta i Almedalsprogrammet, sök efter relevanta ämnen eller personer och planera för din vistelse. Men lämna också plats för spontana möten och möjlighet till att medverka i paneler eller runda-bordssamtal. Almedalen är en plats där avståndet mellan bransch och beslutsfattare krymper, se därför till att inhämta kunskap och nutidssäkra ditt nätverk.

Du kan ta del av Samhällsbyggararenans hela program här →

Samhällsbyggararenan arrangeras av Stockholmsmässan och drivs av mässprojekten Nordbygg, Fastighetsenergi och Train & Rail.

För kontakt kring partnerskap på Samhällsbyggararenan:
Lina Hann, lina.hann@stockholsmassan.se och
Liv Ljungqvist, liv.ljungqvist@stockholmsmassan.se