samhällsbyggararenan

Samhällsbyggarenan tillbaka i Almedalen 2024

2024-04-10

Samhällsbyggnadsbranschens mötesplats under politikerveckan i Almedalen kommer tillbaka. 25–28 juni 2024 finns Samhällsbyggararenan precis som förra året strax mittemot partiledarscenen i Almedalen, men nu med ännu större yta för mingel, möten och framträdanden. I fokus står dialoger kring resilienta samhällen och den gröna omställningen. Stockholmsmässan är som tidigare huvudarrangör för mötesplatsen.

När Samhällsbyggarenan kommer till Almedalen 2024 så återkommer flera partners från tidigare år, till exempel Installatörsföretagen, Ragn-Sells, Swedtrain, Stockholms Stad, Svensk Ventilation och Swegon samt Svensk Byggtjänst.

– Vi ser Samhällsbyggararenan som en bra samlingspunkt för hela samhällsbyggnadssektorn där vi kan lyfta fram frågor som är viktiga för våra medlemmar och som vi anser borde få större utrymme i den politiska debatten. I år kommer vi bland annat lyfta energieffektivisering, byggkrisen och yrkeslärarbristen, säger Ola Månsson, vd, Installatörsföretagen.

På agendan i år står flera andra brännheta frågor så som säkerhet, energi- och materialförsörjning, kompetensförsörjning, infrastruktur samt hållbarhet både socialt och för klimatet.

Bland nya partners märks företag som tex Malmö Stad, Byggfakta, Citymark Analys och Tarkett samt Byggmaterialindustrierna.

Större yta för möten

Samhällsbyggarenan återfinns precis som förra året strax mittemot partiledarscenen.

– I år har vi en ännu större yta än tidigare för att våra partners ska kunna samla fler för att diskutera hur vi ska ta oss an de gemensamma utmaningar vi står inför, berättar Lina Hann, projektledare för Samhällsbyggararenan.

Ta del av hela program här →

Samhällsbyggararenan arrangeras av Stockholmsmässan och drivs av mässprojekten Nordbygg, Fastighetsenergi och Train & Rail.